ULUSLARARASI TİCARETİN SÜMER UYGARLIĞININ GELİŞİMİNDEKİ ROLÜ

₺1.050

Yer: Online (Zoom) ve Vakıf Merkezi Yüz Yüze
Süre: 2 saat
Tarih:
22/01/2025 19:30


Kişi Sayısı
Kayıt

Sümerler MÖ 3200-2000 yılları arasında Güney Mezopotamya’da, günümüzdeki Bağdat ve Basra arasındaki bölgede bütün uygarlıkları etkileyen bir dizi gelişmeye öncülük etmişlerdir. Bunlar arasında yazının geliştirilmesi, ilk dini metinlerin kaydedilmesi kanunların yapılması, kentlerin inşa edilmesi, yapı kemeri ve tonoz gibi mimari tekniklerin başarıyla uygulanması gibi birçok madde sayılabilir. Sümerler bütün bu öncü adımları, maden, taş ve kereste gibi temel hammadde kaynaklarının bulunmadığı bir coğrafyada gerçekleştirdiler. Sümer mucizesi olarak adlandırılan yeniliklerde ticaretin rolü oldukça önemli gözükmektedir. Bu sunumda Sümerleri kendilerinden kalan etkileyici buluntularla çok yönlü olarak tanıtmaya ve ticaret yoluyla elde ettikleri kananımları göstermeye çalışacağız.

Seminer tek ders olup, süresi 2 saattir.
* Bu seminerde öğrencilere %30 indirim uygulanır, indirim yalnızca edu.tr uzantılı mail adresleriyle kayıt yapıldığında geçerli olur.
 
Kayıt ve Katılım Süreci*
1) www.kulturbilinci.org adresinden seminere kayıt olun.
2) Dilerseniz Vakıf salonunda yüzyüze katılım sağlayabilir, dilerseniz zoom üzerinden online olarak izleyebilirsiniz.
3) Seminer başlangıcına bir saat kala tarafınıza gönderilecek davet linkine tıklayıp, katılım formunu doldurun.
4) Artık seminerin başlangıç saatini bekleyebilirsiniz.
 
 
* Davet linki, seminer kaydında kullandığınız mail adresine gelecektir.
* Program masaüstü, dizüstü ve tablet bilgisayarlarda çalışmaktadır.
* Her türlü sorunuz için 0212 3472425 numaralı telefondan ve kultur@kulturbilinci.org mail adresinden destek alabilirsiniz.
 
KBGV tarafından “online” düzenlenen tüm seminerlerde kullanılan sabit veya hareketli görüntülere, ses ve görüntü kayıtlarına, metinlere ve diğer her türlü bilgi-belgeye etkinliğe kayıtlı kişiler dışında erişilmesi; bunların görüntülenmesi veya herhangi bir kişi tarafından seminerlerin eğitim amaçları dışında kopyalanması, çoğaltılması, üçüncü kişilerle paylaşılması kanun ve mevzuat hükümlerine aykırı olup, suç unsuru teşkil eder.

 

 

  • Yorumlarınız bizim için çok önemli
Yorum yapabilmek için üye olunuz.