İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINDAN GÜNÜMÜZE ÇAĞDAŞ SANAT

Geçmiş seminer/konferans!

Günümüzde sanatın temel meselesi bir beğeni yaratmaktan ziyade, kavramsal bir farkındalık yaratmak. Modern eserlerin etkisiyle sanat, bugünkü haline nasıl geldi? Resimde çağdaş sanat tarihine yön veren temalar nelerdi? Yeryüzünü ve bugünün meselelerini sanatın malzemesi olarak kullanmak nasıl mümkün oldu? Resim sanatı ne zaman özerk bir alan yaratabildi? Happening’ler performans sanatından neden farklılaşır? Araştırma tabanlı pratikler nedir? Bu seminerde çağdaş sanatın tarihteki yerini keşfedecek, II. Dünya Savaşı’ndan 2000’li yıllara çağdaş sanat tarihine yön veren toplumsal olayları, akımları, eserleri ele alacağız. Günümüz sanatını şekillendiren çağdaş eserleri inceleyeceğiz.

* Kültür Bilinci Pazartesi Konuşmaları ücretsizdir.
* Kültür Bilinci Pazartesi Konuşmaları'nın süresi 1 saattir.
* Kontenjan sınırlıdır.

Kayıt ve Katılım Süreci*
1) www.kulturbilinci.org adresinden konuşmaya kayıt olun.
2) Dilerseniz Vakıf salonunda yüzyüze katılım sağlayabilir, dilerseniz zoom üzerinden online olarak izleyebilirsiniz.
3) Kültür Bilinci Pazartesi Konuşmaları başlangıcına bir saat kala tarafınıza gönderilecek davet linkine tıklayıp, katılım formunu doldurun.
4) Artık Pazartesi Konuşmaları'nın başlangıç saatini bekleyebilirsiniz.
 
* Davet linki, Kültür Bilinci Pazartesi Konuşmaları kaydında kullandığınız mail adresine gelecektir.
* Program masaüstü, dizüstü ve tablet bilgisayarlarda çalışmaktadır.
* Her türlü sorunuz için 0212 3472425 numaralı telefondan ve kultur@kulturbilinci.org mail adresinden destek alabilirsiniz.
 
KBGV tarafından “online ve yüz yüze” düzenlenen Kültür Bilinci Pazartesi Konuşmaları'nda kullanılan sabit veya hareketli görüntülere, ses ve görüntü kayıtlarına, metinlere ve diğer her türlü bilgi-belgeye etkinliğe kayıtlı kişiler dışında erişilmesi; bunların görüntülenmesi veya herhangi bir kişi tarafından Kültür Bilinci Pazartesi Konuşmaları'nın eğitim amaçları dışında kopyalanması, çoğaltılması, üçüncü kişilerle paylaşılması kanun ve mevzuat hükümlerine aykırı olup, suç unsuru teşkil eder.

 

  • Yorumlarınız bizim için çok önemli
Yorum yapabilmek için üye olunuz.